- Autor: Domi94
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Bryndza | 35 |
Můj Skyr Milko bílý | 35 |
Losos uzený | 30 |
Polníček | 50 |
Olej řepkový | 3 |
Dochucovadla:
pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1245 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Vejce rozšleháme, lehce opepříme (solit není třeba, náplň bude slaná dost), vlijeme na lehce předehřátou pánev s trochou řepkového oleje. Vejce necháme na mírném plameni vysrážet. Omeletu otočíme a krátce opečeme z druhé strany, sundáme z pánve, aby se omeleta nevysušila. Bryndzu rozmícháme se skyrem a přidáme nasekanou pažitku. Směsí potřeme hotovou omeletu a poklademe plátky uzeného lososa. Přídáme polníček a přehneme nebo zarolujeme. Podáváme s dalším polníčkem či jinou zeleninou a celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.